Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı okulumuzda uygulanacak ders zaman çizelgemiz bakanlığın yayımladığı son genelgeye göre tekrar düzenlenerek aşağıdaki tabloda belirtilmiştir. Derslerin başlama saati Cuma günü 08.40 olarak belirlenmiştir, diğer günler ise 08.30'da başlayacaktır. Çizelge programında değişiklik olması durumunda bilgilendirme yapılacaktır.

Tüm öğrenci ve velilerimize duyurulur.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı 11 Eylül Pazartesi günü başlamıştır. 18 Eylül Pazartesi günü bayrak töreninde okulumuz öğrencileri "İlköğretim Haftası Kutlama Programı’nı sundular. Program saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Sonrasında günün anlam ve önemini içeren konuşmalar, şiirlerin okunması ve eğitimle ilgili özlü sözlerin aktarılması ile sona erdi. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.

2023-2024 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2024 Cuma günü sona erecektir. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacaktır.

Yeni Eğitim -Öğretim yılı tüm öğrencilere, öğretmenlere ve velilerimize hayırlı olsun diler, sağlıklı başarılı ve verimli geçmesini dileriz.

May

Okulumuzun rehberlik ihtiyaçlarını belirleme anketi hazırlanmış olup öğrenci ve velilerimizin kullanımına sunulmuştur. Anketlerinin dikkatli ve eksiksiz doldurulması rehberlik servisi olarak sizlere daha iyi hizmet edebilmemize katkı sağlayacaktır. Tüm öğrenci ve velilerimizin bilgilerine.

Katkılarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs 1919--- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak üzere Samsun´a çıkışının 104.yıl dönümü

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti´nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nı başlatmak için Samsun´a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda "Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır. 1981 yılından başlayarak "Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Atatürk bir söyleşi sırasında : "Ben 19 Mayıs´ta doğdum" demiştir. 19 Mayıs bir yandan Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başlangıcı, öte yandan ülkemizin, devletimizin kurucusu Atatürk´ün doğum yıldönümü olarak için törenlerle kutlanır

May

Engelliler Haftası, 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında, Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel haftadır. Engelliler Haftası boyunca engelli haklarına dikkat çekiliyor, sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği etkinlikler ile farkındalık yaratılıyor. Yeryüzünde 1 milyardan fazla engelli bulunuyor ancak tüm insanlar engelli adayı olarak yaşamını sürdürüyor.

Mrt

İstiklal Marşımızın Kabulünün 102. Yılı Kutlu Olsun.

Üstün bir mücadele ve kahramanlıklarla kazanılan Kurtuluş Savaşı başlarında, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Kahraman Ordumuza" hitaben yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir.

Mrt

Huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir toplum için yaşamın her alanında fedakârlığı, üretkenliği,  karşılıksız sevgisi ve şefkati ile nesiller yetiştiren, geleceğimizi şekillendiren, toplumsal barışımızın teminatı olan kadınlarımızın; her türlü şiddet ve ayrımcılığın uzağında olmalarını temenni ediyoruz.

8 Mart "Dünya Kadınlar Gününüz" kutlu olsun...

May

Tembel Karınca Çiçi adlı tiyatro oyunumuzda emeği geçen Sayın Türkçe Öğretmenimiz Ayşe YÜCEL ve tüm oyuncularımızı tebrik ederiz. Gösteri için salon tahsislerinden dolayı Altaş Koleji´ne teşekkur ederiz.

May

Ana sınıflarımızın düzenlemiş olduğu sene sonu sergimizin açılışını yapan Şube Müdürümüz Sayın Selviye BULUCU´ya teşekkür ederiz. Öğrencilerimizin yapmış olduğu tüm etkinlikler okulumuzun giriş katında sergilenmektedir.

18 Mart Çanakkale Zaferimizin 101.Yılını Öğrencilerimizle Kutladık

8.Sınıf Matematik Eşitlik ve Eşitsizlik Arasındaki İlişki

Okula Başlama ve Okul Korkusu

Eyl

Zekamız geleceğimizdir projesi kapsamında 17 Eylül 2014 tarihinde Vali Kemal Yazıcıoğlu kapalı spor salonunda yapılmış olan zeka oyunları yarışmasına katılan öğrencilerimize katılım belgeleri takdim edildi.