T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ORDU / ALTINORDU - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

"Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmeye Dair" Makale Yarışması

Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un 150. Doğum yılı münasebetiyle Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanımak,  "Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmek" üzerine  farkındalık yaratmak amacıyla ismini onurla taşıdığımız okulumuz Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan yönetici/öğretmenler arasında makale yarışması düzenlemektedir.

Yarışmaya Katılmak isteyen adaylarımız  makaleleri katılım formu ile birlikte 753727@meb.k12.tr e-posta adresine ileti olarak gönderilecek ya da Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğüne elden teslim edilecektir. 

#akifruhluçocuklarokulu

 Yarışma Detayları Dosyasını İndirmek İçin Tıklayınız  (Word Belge)

T.C.

ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI

İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 

MAKALE YARIŞMASI 

“AKİF RUHLU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYE DAİR ”

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

Yarışmanın Adı: AKİF RUHLU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYE DAİR

“AKİF RUHLU ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEYE DAİR ”Konulu Makale Yarışması

Hedef Kitle: Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan yönetici/öğretmenler.

Yarışmanın Konusu:Akif Ruhlu Çocuklar Yetiştirmeye Dair

Yarışmanın Yazı Türü: Makale

Yarışmanın Amacı:  Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un 150. Doğum yılı münasebetiyle;

1.Mehmet Akif Ersoy’u daha iyi tanımak, Akif ruhlu çocuklar yetiştirmek üzerine farkındalık yaratmak

2. Adını taşıyan Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunun yönetici ve öğretmenlerinin hedeflediği ve okulun marka ismi olan #akifruhlucocuklarokulu ruhunun tanıtılması

KATILIM ŞARTLARI:

1.Makale yarışması Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel okul/kurumlarda, eğitim öğretim hizmetleri sınıfında fiilen görev yapmakta olan yönetici /öğretmenlerine açıktır.

2.Yarışmaya gönderilen makalelerin özgün olması ve daha önce hiçbir yarışmada ödül almamış, hiçbir kurum veya kuruluşa kaydettirilmemiş, hiçbir yerde yayınlanmamış ve hiçbir kişi ve kuruma telif hakkının verilmemiş olması gerekir.

3.Katılımcılar yarışmaya edebi bir makale ile katılabilirler.

4.Makalelerin yazım dili Türkçedir.

5.Eserler edebi makale yazım kurallarına, akademik etik ve Türkçe dilbilgisi ile yazım kurallarına uygun olmalıdır. Makaleler Word formatında, A4 boyutunda, en az 3, en fazla 6 sayfa olmalıdır. Makalelerin ana metni Times New Roman yazı tipinde, 12 punto ile 1.5 satır aralığı bırakılarak iki yana yaslı olarak; dipnotları Times New Roman yazı tipinde, 10 punto ile tek satır aralığı bırakılarak iki yana yaslı olarak yazılmalıdır. Kaynakça bulunmayan makaleler değerlendirmeye alınmayacaktır. Kaynak belirtirken APA 6 yazım kuralları esas alınacaktır.

6.Yarışmaya gönderilen makalelerin yayım hakkı Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğünde olacak yayımlandığı takdirde eser sahibine herhangi bir telif ödenmeyecektir.

7.Makale yarışmasına katılan yarışmacılar fotoğraflarının yanı sıra, etkinlik ve ödül töreninde çekilen kişisel fotoğraf görsellerinin yarışmayı ve düzenleyen kurumumuzu tanıtmak üzere yazılı/görsel medyada ve basılı malzemelerde kullanılacağını kabul etmiş sayılır.

8.Katılımcı yarışmacılar çalışmasında sadece rumuz (en az üç en fazla yedi harf) kullanacak, kimlik bilgilerini katılım formuna yazacaktır.

9.Ödüller, seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda ilk üçe giren makalelere ve yayımlanmaya değer görülen 3 makaleye teşvik ödülü şeklinde verilecektir.

10.Yarışma seçici kurulu, şartnamede yer alamayan hususlarda karar vermeye ve değişiklik yapmaya yetkilidir.

11.Yarışmaya katılmak üzere makale teslim eden katılımcılar bu şartnamedeki koşulları kabul etmiş sayılır.

12. Altınordu ilçe Milli Eğitim Özel Büroda görevli öğretmenler,  Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulunda görevli öğretmen ve yöneticiler, ön değerlendirme ve seçici kurul üyeleriyle bu kimselerin birinci derece yakınları yarışmaya katılamazlar.

13.Yarışma makaleleri bizzat yarışmacılar tarafından katılım formu ile birlikte 753727@meb.k12.tr e-posta adresine ileti olarak gönderilecek ya da Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürlüğüne elden teslim edilecektir.

Değerlendirme

Altınordu Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda oluşturulacak olan ön değerlendirme kurulunun değerlendirmeleri sonucunda seçilen ilk 10 eser derecelendirmek üzere Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro biriminden seçici kurula gönderilir.

Seçici kurul, makaleleri yarışmanın amaç ve konusuna/temasına uygunluk, bilimsel yazım kurallarına uygunluk ve özgünlük bakımından aşağıdaki değerlendirme ölçeğine göre değerlendirip

Sonuç tutanağını sonucu ilan etmek üzere okul müdürlüğüne teslim eder. 

Makale Değerlendirme Ölçeği

A-Makalenin konuya uygunluğu (20 puan)

B-Özgünlük (20 puan)

C-Makale(edebi/bilimsel) formatına uygunluk. ( 30 puan)

D-Türkçeyi Kullanma (Dil ve Anlatım Özellikleri, Noktalama-İmla ve Dilbilgisi kuralları) (30 puan)

 

Yarışma Takvimi

·       Başvuru sahiplerinin eserlerini Altınordu Mehmet Akif Ortaokulu Müdürlüğüne teslim etmesi: 12.12.2023)

·       Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu  oluşturulacak olan ön değerlendirme kurulunun değerlendirmeleri (14. 12.2023)

·       Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro birimince makale metinlerinin değerlendirmesi ve dereceye girenlerin ilanı (18.12.2023)

Ödül Töreni ve Yeri

  •  Altınordu Mehmet Akif Ortaokulu Müdürlüğüne Konferans Salonu (20.12.2023)

Seçici Kurul

Dr.  Öğretim Üyesi Mustafa Eren 

Dr.  Mutlu Muhammet Aktaş

Dr.  Yavuz Selim Uğurlu

        Tuna Eselioğlu

 

Yarışma Ödülleri

  • Birinci: 5.000 TL
  • İkinci:   4.000 TL
  • Üçüncü: 3.000 TL

Teşvik Ödülleri

Dördüncü:1.000

Beşinci: 1.000

Jüri Özel Ödülü:1.000

01-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 01.11.2023 10:05 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 1  kişi beğendi